10 KLEDINGTIPS VOOR JE FOTOSHOOT

Je boekt een fotoshoot maar dit is eigenlijk pas het begin. Het is namelijk heel belangrijk om goed voorbereid deze shoot in te gaan. In deze blog bespreek ik 10 kledingtips voor je fotoshoot. Ik vertel hoe belangrijk goed gekozen kleding is voor het uiteindelijke resultaat en voorzie je van alle tips zodat ook jouw fotoserie tot in de details klopt

Begin op tijd met het uitzoeken van de outfits

Doordat je afhankelijk bent van veel factoren is het echt wel even een klusje om alle outfits te verzamelen. We gaan niet naar de verjaardag van tante Leen. We gaan beelden maken die nog jarenlang dierbaar zullen zijn en die door te tijd heen steeds meer waarde krijgen. Begin dan ook echt op tijd met het uitzoeken van de kleding.

fotoshoot in baexem
” De kleuren gaan mooi samen en komen weer terug in meerdere elementen van het huis”

Draag kleding waar je je goed in voelt

Dit is een van de belangrijkste tips. Wanneer je je niet goed voelt of jezelf niet herkend in kleding ga je dit echt terugzien, en geloof me dit ga je niet leuk vinden. Draag kleding die je normaal gesproken ook zou dragen. Het is echt niet nodig om je mooier, en anders aan te kleden dan bij je past.

Het belangrijkste is dat je iets aantrekt waar je je goed in voelt, dit ga je namelijk terugzien in de foto’s. 

De locatie en het seizoen

Bij het kiezen van de outfit is het slim om de locatie en het seizoen van de fotoshoot in gedachten te nemen. De kleuren kunnen heel mooi afgestemd worden op het aanwezige kleurenpalet. Let er ook op dat je geen heftige kleurencombinaties maakt die niet mooi samengaan. Wanneer je een shoot hebt in het voor en najaar is het ook van belang om goed af te stemmen hoe “warm” of “koud” jullie jezelf aankleden. Het is natuurlijk voor het totaalbeeld niet zo mooi als 1 iemand in een dikke gebreide trui staat en de ander in een T-shirt met korte mouwen. 

“De kleding is perfect afgestemd op het herfstseizoen”

Stem de outfits op elkaar af

Een goed gekozen kleurenpalet zal de foto’s naar een hoger niveau tillen. Je kunt meerdere kleuren bij elkaar combineren zolang het goed bij elkaar past en een rustig beeld geeft. Stipjes, ruitjes of streepjes zijn leuk, maar als iedereen patroontjes draagt wordt het snel druk. Twijfel je of de combinatie mooi is? Leg de kleding eens samen neer. Door dit te doen, zien jullie of de combinaties goed samengaan of dat er toch nog iets aangepast moet worden

” De warme kleuren gaan heel mooi samen met de warme tinten van de omgeving”

Lagen en texturen

Je creëert een mooi effect wanneer je verschillende laagjes en texturen combineert. Tevens voegt dit extra dimensie en diepte toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan, vesten, een spijkerjasje, een t-shirt met een blouse er overheen enzovoorts.  

” Door te werken met meerdere lagen en texturen krijg je een interessanter en dynamischer beeld”

Zorg dat kleding goed past

Deze tip is vooral belangrijk wanneer er kindjes meegaan. Check van tevoren al een keer of de outfit niet te groot of te klein valt. Geloof me dit ga je anders echt terugzien en je gaat je hier enorm aan irriteren. 

Zorg voor een back-up plan

Heel leuk dat jij jou fotoshoot in april gepland hebt en hoopte op een lekkere zomerse outfit… 
Helaas weten we met het Nederlandse weer nooit wat we mogen verwachten. Zorg dus dat je meerder opties hebt die passen bij verschillende weersomstandigheden. Je hoeft natuurlijk niet van top tot teen een volledige outfit te wijzigingen maar kan bijvoorbeeld ook de outfit die je in gedachten had aanpassen door een item toe te voegen of weg te halen. 

kinderfotograaf limburg
” Er wordt gewerkt met meerdere structuren en stoffen en de kleuren gaan goed samen”

Let op met felle kleuren en heftige contrasten

Felle kleuren reflecteren op de huid en zullen ervoor zorgen dat je kleurzweemen over je foto’s krijgt. Neon kleuren zijn een absolute no go. Let op wanneer je contrasterende tinten met elkaar combineert. Hiermee bedoel ik lichte en donkere kleuren zoals bijvoorbeeld een zwarte broek met een witte blouse. Dit is namelijk lastig te fotograferen en voor een camera moeilijk vast te leggen.  Wanneer je felle kleuren of heftige contrasten aandoet zal mijn nabewerking minder goed tot zijn recht komen.

” Donkere kleding zal de foto’s een donkerde effect geven en lichte tinten zorgt voor een lichter beeld”

Liever geen logo’s of afbeeldingen

Grote logo’s en afbeeldingen leiden enorm af. Mijn zoontje draagt ook het liefste een trui van Paw Patrol maar voor een fotoshoot mag je deze even thuislaten. Eenvoud is beter en mooier omdat de aandacht dan naar jou gaat en het oog niet meteen getrokken wordt naar tekst of een afbeelding. 

zwangerschapsshoot in de sneeuw
” De outfits zijn heel mooi op elkaar en de omgeving afgestemd”

Vraag hulp

Wordt je nu na het lezen van al deze tips onzeker stuur me dan gerust een mailtje met een foto van al jullie kleding. Ik kijk graag even mee en geef eerlijk advies. Ben je benieuwd naar Suzan klik dan hier om meer over mij en mijn visie te lezen.

SHARE THIS STORY