10 KLEDINGTIPS VOOR JE FOTOSHOOT

Je boekt een fotoshoot maar dit is eigenlijk pas het begin. Voor het beste resultaat is het belangrijk om goed voorbereid deze shoot in te gaan. In deze blog, 10 kledingtips voor je fotoshoot. Je zult zien hoe belangrijk goed gekozen kleding is voor het uiteindelijke resultaat.

Begin op tijd met het uitzoeken van de outfits

Doordat je afhankelijk bent van veel factoren is het echt wel even een klusje om alle outfits te verzamelen. Je gaat niet naar de verjaardag van tante Leen. Je gaan beelden maken die nog jarenlang dierbaar zullen zijn en die door te tijd heen steeds meer waarde krijgen. Begin daarom echt op tijd met het uitzoeken van de kleding.

Draag kleding waar je je goed in voelt

Dit is een van de belangrijkste tips. Wanneer je je niet goed voelt of jezelf niet herkend in kleding ga je dit echt terugzien, en geloof me dit ga je niet leuk vinden. Draag kleding die je normaal gesproken ook zou dragen. Het is echt niet nodig om je mooier, en anders aan te kleden dan bij je past.

De locatie en het seizoen

Bij het kiezen van de outfit is het slim om de locatie en het seizoen van de fotoshoot in gedachten te nemen. De kleuren kunnen heel mooi afgestemd worden op het aanwezige kleurenpalet. Let er ook op dat je geen heftige kleurencombinaties maakt die niet mooi samengaan. Wanneer je een shoot hebt in het voor en najaar is het ook van belang om goed af te stemmen hoe “warm” of “koud” jullie jezelf aankleden. Het is natuurlijk voor het totaalbeeld niet zo mooi als 1 iemand in een dikke gebreide trui staat en de ander in een T-shirt met korte mouwen. 

Stem de outfits op elkaar af

Een goed gekozen kleurenpalet zal de foto’s naar een hoger niveau tillen. Je kunt meerdere kleuren bij elkaar combineren zolang het goed bij elkaar past en een rustig beeld geeft. Stipjes, ruitjes of streepjes zijn leuk, maar als iedereen patroontjes draagt wordt het snel druk. Twijfel je of de combinatie mooi is? Leg de kleding eens samen neer. Door dit te doen, zien jullie of de combinaties goed samengaan of dat er toch nog iets aangepast moet worden

Lagen en texturen

Je creëert een mooi effect wanneer je verschillende laagjes en texturen combineert. Tevens voegt dit extra dimensie en diepte toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan, vesten, een spijkerjasje, een t-shirt met een blouse er overheen enzovoorts.  

Zorg dat kleding goed past

Deze tip is vooral belangrijk wanneer er kindjes meegaan. Check van tevoren al een keer of de kleding niet te groot of te klein valt.

Zorg voor een back-up plan

Heel leuk dat jij jou fotoshoot in april gepland hebt en hoopte op een lekkere zomerse outfit… 
Helaas weten we met het Nederlandse weer nooit wat we mogen verwachten. Zo sta ik het ene moment te fotograferen in 20 graden en trek ik een week later weer een winterjas aan. Zorg dus dat je meerder opties hebt die passen bij verschillende weersomstandigheden. Je hoeft natuurlijk niet van top tot teen je volledige outfit te veranderen maar kan bijvoorbeeld ook de outfit die je in gedachten had aanpassen door een item toe te voegen of weg te halen. 

Let op met felle kleuren en heftige contrasten

Felle kleuren reflecteren op de huid en zullen ervoor zorgen dat je kleurzweemen over je foto’s krijgt. Neon kleuren zijn een absolute no go. Let op wanneer je contrasterende tinten met elkaar combineert. Hiermee bedoel ik lichte en donkere kleuren zoals bijvoorbeeld een zwarte broek met een witte blouse. Dit is namelijk lastig te fotograferen en voor een camera moeilijk vast te leggen.  Wanneer je felle kleuren of heftige contrasten aandoet zal ook mijn typerende nabewerking minder goed tot zijn recht komen.

Liever geen logo’s of afbeeldingen

Grote logo’s en afbeeldingen leiden enorm af. Mijn zoontje draagt ook het liefste een trui van Paw Patrol maar voor een fotoshoot mag je deze even thuislaten. Eenvoud is beter en mooier. Dit omdat de aandacht dan naar jou gaat en het oog niet meteen getrokken wordt naar tekst of een afbeelding. 

Hulp en advies

Natuurlijk laat ik jullie niet aan jullie lot over en help ik jullie met veel liefde verder met persoonlijk en op maat gemaakt advies volledig passend bij jullie.  Ben je benieuwd naar Suzan klik dan hier om meer over mij en mijn visie te lezen.