FOTOSHOOT IN DE WINTER

5 redenen waarom je een fotoshoot in de winter zou moeten boeken

Een fotoshoot in de winter, ik hou ervan en ik ga je vertellen waarom. In dit blog geef ik 5 redenen waarom je juist WEL een fotosessie in de winter zou moeten boeken.

1. Het gouden uur valt in de winter op ideaal tijdstippen.

Als je me al langer volgt weet je dat ik dol ben op fotograferen tijdens het gouden uurtje. Dit is het mooiste licht wat je je maar kan wensen tijdens een fotoshoot. Het gouden uur is de periode waarbij de zon laag staat vlak na zonsopkomt of voor zonsondergang. Het creëert een prachtige “gouden” gloed.  In de winter valt het gouden uurtje zowel in de ochtend als in de middag op prettige tijdstippen valt. Ideaal dus voor een fotoshoot in de winter. 

2.Het licht in de winter is zachter en natuurlijker.

Het tijdstip, seizoen en weer zijn allemaal bepalend voor het licht. Vaak hoor ik van mensen “de zon schijnt, we hebben perfect weer voor onze fotoshoot”. Dit is een van de meest voorkomende misverstanden. Direct zonlicht is namelijk in veel gevallen helemaal niet mooi. Het zet alles aan waar je juist niet op wilt focussen. Er ontstaan schaduwen onder je ogen, neus en kin en je zult merken dat je gaat knijpen met je ogen. In de winter zien we de zon minder vaak en is het licht van de zon meer gedempt waardoor je dus een zachter effect in je foto’s krijgt. 

3. Een fotoshoot in de winter is super sfeervol

Zeg nu zelf, de winter is super sfeervol. Trek lekker veel laagjes kleding aan. Hiermee creëer je een mooi effect en voeg je tevens extra dimensie en diepte toe aan de foto’s. In dit blog lees je 10 kledingtips voor je fotoshoot.

4. Prachtige natuur

De natuur is in de winter knusser dan je denkt. Als fotograaf ken ik voldoende mooie locaties waar het in de winter prachtig is. Een bijkomend voordeel in dat veel locaties in de winter vaak rustiger zijn wat de fotoshoot alleen maar ten goede komt. 

5. Minder wachttijd in de winter

Omdat het minder druk is in de maanden november tot en met maart kunnen fotoshoot vaak sneller ingepland worden. Minder en kortere wachttijd. Ideaal dus als je last minute nog besluit dat je graag een shoot wilt boeken. 

WAUW, DIT WIL IK !